Глава Єврокомісії написав Порошенко попереджувальний лист — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Глава Єврокомісії написав Порошенко попереджувальний лист

Казна та Політика
6544
Україна повинна провести ряд судових та правозахисних реформ, перш ніж її громадянам надаватиметься безвізовий режим з Євросоюзом.
Про це заявив президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер в листі до президента України Петра Порошенка, пише Сегодня з посиланням на видання EurActiv.
“Прогрес у проведенні реформ у боротьбі з корупцією залишається одним з ключових пріоритетів для досягнення безвізового режиму з ЄС для українських громадян”, – заявив Юнкер.
У листі до Порошенка президент Єврокомісії закликає до швидкого створення незалежних органів по боротьбі з корупцією.
За його словами, Україна також повинна замінити трудове законодавство, щоб заборонити дискримінацію за ознакою сексуальної орієнтації та створити агентство з повернення конфіскованих активів.
Як повідомлялося, Верховна Рада в четвер змогла проголосувати тільки за 2 з 13 необхідних для введення безвізового режиму законопроекти.
Зокрема, депутати не змогли прийняти у другому читанні закон 3040, що передбачає створення Нацагентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів.
Крім того, парламентарії відмовилися розглядати норму Трудового кодексу про заборону трудової дискримінації, яка є обов’язковою умовою для скасування Євросоюзом віз для громадян України.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас