"Українська біржа" і ПФТС нагадують про набуття чинності з 7 листопада нових правил визначення біржового курсу цінного паперу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Українська біржа" і ПФТС нагадують про набуття чинності з 7 листопада нових правил визначення біржового курсу цінного паперу

Фондовий ринок
242
“Українська біржа” і фондова біржа ПФТС нагадують про набуття чинності з 7 листопада нових правил визначення біржового курсу цінного паперу.
Про це йдеться в повідомленнях бірж.
З 7 листопада біржовий курс буде розраховуватися в день проведення біржових торгів за цінним папером шляхом розрахунку середнього арифметичного зважений цін біржових контрактів, укладених протягом торгового дня.
Для цього термін виконання контрактів, за якими вважається біржовий курс, не повинен перевищувати 2-х робочих днів з моменту укладення.
Біржовий контракт, за яким вважається біржовий курс, повинен бути укладений на підставі безадресній заявки, яка на момент укладення контракту входить в граничний спред котирування (не більше 15%).
Час існування граничного спреда котирования за цінним папером, по якій розрахований біржовий курс, – не менше 50% часу всього торгового дня.
Мінімальний допустимий обсяг виставлених заявок в рамках граничного спреда котирування – не менше 20 тис. гривень для акцій і не менше 200 тис. гривень для облігацій.
Для лістингових цінних паперів розрахунок біржового курсу проводиться на підставі угод, укладених протягом години до моменту, коли укладений останній біржовий контракт (включаючи останній біржовий контракт).
Як повідомляло агентство, акціонерами “Української біржі” є “Московська біржа” з часткою 22,444% і “Український біржовий холдинг” з часткою 20,64% акцій.
Отже, “Московська біржа” опосередковано володіє більше 40% акцій “Української біржі”, оскільки власником “Українського біржового холдингу” також є “Московська біржа”.
“Українська біржа” заснована в травні 2009 року і була спільним проектом українських учасників ринку цінних паперів і ВАТ “Фондова біржа РТС”.
Державна регуляторна служба призупинила рішення Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку про анулювання ліцензії фондовій біржі ПФТС до розгляду апеляції.
Акціонером фондової біржі ПФТС з часткою 50,0156% акцій є “Московська біржа” (Росія)
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас