Київським силовикам обмежили доступ до митниці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київським силовикам обмежили доступ до митниці

Казна та Політика
888
Керівники різних служб і відомств підписали спільний наказ, яким відмовилися від перевірок контейнерів, що проходять через Одеську митницю, без особливої необхідності.
Як повідомила прес-служба Головного управління Державної фіскальної служби (ДФС) в Одеській області, документ підписали Одеська митниця ДФС, Головне управління ДФС в Одеській області, Головне управління МВС в Одеській області, Південне регіональне управління державної прикордонної служби України та прокуратура Одеської області.
У документі передбачена персональна відповідальність кожного з керівників відомств щодо проведення необґрунтованих перевірок під час митного оформлення вантажів.
“Цей спільний наказ створений з метою зняття тиску на імпортерів і експортерів, які оформляють вантажі в Одеській митниці, для підвищення рівня персональної відповідальності кожного з керівників силових структур області за необгрунтовану перевірку суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності під час проходження митного оформлення”, – цитує прес-служба начальника Одеської митниці ДФС Юлію Марушевська.
Тепер під час проходження митних процедур ініціювати проведення огляду товару або транспортних засобів комерційного призначення поза межами кримінального провадження стане можливо тільки після листа з персональним підписом керівника відомства та печаткою.
Крім того, передбачається, що перебування посадових осіб інших правоохоронних органів у зоні митного контролю можливе тільки з дотриманням її правового режиму і тільки з письмового дозволу керівника відповідної митниці або митного поста, а в зонах митного контролю, розташованих у пунктах пропуску через державний кордон України, – ще й за погодженням з керівником відповідного органу охорони державного кордону.
“Хочу нагадати, що особам, які допущені в зону митного контролю, забороняється втручатися в дії посадових осіб митниці, які здійснюють митний контроль та митне оформлення, а також здійснювати будь-які дії щодо товарів, транспортних засобів, а також інших осіб, які знаходяться в зоні митного контролю, якщо інше не передбачено законом “, – підкреслила керівник митниці.
Згідно зі статистикою ГУ ДФС України в Одеській області, з початку 2015 в Одеській митниці ДФС з ініціативи силових структур і контролюючих органів здійснені 1,724 тис. митних оглядів, результатом яких стали всього 17 протоколів про порушення митних правил.
Раніше Одеська митниця спростила процедуру розмитнення товарів, що імпортуються з 30 країн світу (в основному, з Європи, а також із США, Ізраїлю та деяких інших), зобов’язавшись розмитнювати їх за ціною договору за наявності сертифіката походження.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас