Українець збирає $7 500 на стартап, який надасть кожному 100 ГБ в хмарі безкоштовно і назавжди — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українець збирає $7 500 на стартап, який надасть кожному 100 ГБ в хмарі безкоштовно і назавжди

Технології&Авто
1440
Все почалося з того, що українець Дмитро Норенко захопився фотографією. Після переїзду всією родиною в Іспанію і народження дочки, йому перестало вистачати безплатного місця на Dropbox і OneDrive, а нові фото все прибували.
«Користуватися безліччю різних хмарних сервісів незручно. І не шкода було заплатити за додаткове місце $ 20, але з споконвічно українським підходом хотілося вирішити цю проблему безкоштовно », – розповів Дмитро. Так народився проект bCloud, на який Норенко сьогодні збирає $ 7 500 на Indiegogo.
Ідея була в тому, щоб об’єднати всі доступні безкоштовно «шматки» хмар таких компаній, як Google, Microsoft та інших і користуватися ними в єдиному інтерфейсі. Сам Дмитро – не програміст, і для реалізації свого проекту він знайшов команду виконавців, які провели технічне дослідження і з’ясували, що об’єднати хмари дійсно можна. В результаті злиття безплатного місця з Google Drive, MediaFire, One Drive, Yandex, pCloud та інших хмарних сервісів користувачі отримають 100 ГБ в одному додатку на необмежений період, запевняє Дмитро.
Зараз команда розробляє додаток bCloud для Android, в якому одночасно працюватимуть сьомій хмар. У планах випустити по дві версії додатків (Lite and PRO) для платформ iOS, Windows і Mac. У Pro-версії буде доступно 35 облікової обсягом понад 350 ГБ, а коштуватиме це задоволення буде від $ 2-5 на рік або $ 50 на необмежений термін.
Постачальники хмарних сервісів чи з натхненням сприймуть появу bCloud, який заробляє на їх безкоштовному просторі. Однак Дмитра це не турбує. «Потенційно це може створити їм незручності, але ми показуємо їх лого, не забороняємо користувачам купувати у них місце і додаємо його до наявного, робимо посилання на їх сайти і плануємо додати щось на зразок бази даних по кожному підтримуваному хмарі, де буде динамічно оновлюватися інформація як про сам хмарі, так і про їхніх акціях », – пояснив він.
«Юридично ми нічого не порушуємо. Ми користуємося тим, що компанії дають безкоштовно. У платній версії ми надаємо послуги з організації хмарного простору, за це і беремо гроші. Усі, хто користується інтернетом, додатками та інформацією, поширюваної без обмежень, і заробляють на цьому гроші, роблять теж саме », – пояснив він.
Якщо хтось з гігантів захоче в підсумку купити український проект, каже Дмитро, команда зважить всі за і проти. А поки українець просто хоче створити корисний продукт. «Адже багато користуються різними хмарами одночасно саме щоб не платити», – уклав засновник bCloud.
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас