Фондовий ринок України формувався тільки шляхом кількості пропозицій, попиту ніколи не було, - Тимур Хромаєв — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондовий ринок України формувався тільки шляхом кількості пропозицій, попиту ніколи не було, - Тимур Хромаєв

Фондовий ринок
449
Фондовий ринок України формувався тільки шляхом кількості пропозицій, попиту ніколи не було. Не було капіталу, який вимагав наявності якісних активів для інвестування. Про це заявив глава Національної Комісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦБФР) України Тимур Хромаєв в ході подкасту на Finance.UA.
“Якісних акцій не було, але єдиним покупцем саме на той час були і залишаються групи або іноземні інвестори. Українського інвестора ніколи не існувало якісного, роздрібного. Люди не були зацікавлені у вкладенні, в інструменти фондові. Для того, щоб, як в інших країнах, забезпечити майбутнє своїм дітям: оплатити освіту або купити квартиру з накопичених ресурсів, – розповів він.
Голова НКЦБФР Тимур Хромаєв впевнений, що нічого не зміниться, якщо не повернути довіру громадянам до ринку, якщо не розкрити можливості накопичення капіталу.
“Нам необхідно вводити пенсійну реформу другого рівня, щоб у нас з’явився попит”, – запевняє він.
У добавок Тимур Хромаєв ще раз підкреслив, що на ринку ніколи не існувало усвідомленого інвестора, який би грошові кошти вкладав безпосередньо в підприємства.
“Такого інвестора у нас не було. І ми хочемо прийти саме до цього, підвищити рівень довіри “, – заявив глава НКЦБФР Тимур Хромаєв.
У приклад він навів Польщу, яка в 2000 році ввела пенсійну реформу і на сьогоднішній день має 30% приватного інвестора і роздрібного, і на даний момент такий інвестор більш активний, ніж інституційний.
Більше інформації по цій темі слухайте в новому подкасті 83: Про перспективи реформування Фондового ринку України розповідає Тимур Хромаєв
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас