Багато учасників не повинні сприймати регулятора, як друга і помічника, - Тимур Хромаєв — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Багато учасників не повинні сприймати регулятора, як друга і помічника, - Тимур Хромаєв

Фондовий ринок
321
Багато учасників ринку сприймали регулятора, як друга і помічника, але завдання регулятора – забезпечити для професійних учасників прозорий вихід на ринок, а також ефективний нагляд над їх діяльністю. Про це в 83 випуску подкастів на Finance.UA розповів голова Національної Комісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦБФР) України Тимур Хромаєв.
“Зіставляючи, порівнюючи реакцію учасників, можна сказати, що вони не звикли до дуже ретельного безкомпромісного аналізу, який ми укладаємо чисто в норми. Ми намагаємося кожне рішення проводити усвідомлено, розсудливо, в рамках чинного законодавства. Багато хто думав, що регулятор – друг, помічник і якщо впадеш тебе піднімуть. Але завдання регулятора – це фактично суддівське завдання “, – зазначив Тимур Хромаєв.
Він додав, що нинішнє законодавство має свої “перекоси” і у зв’язку з цим регулятор змушений займатися ліцензуванням, не віддаючи належну увагу основній діяльності.
“По-суті його діяльність не повинна на цьому грунтуватися, він повинен регулювати, направляти, встановлювати чіткі критерії роботи”, – заявив голова НКЦБФР Тимур Хромаєв.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас