Попит на ноутбуки пожвавився — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Попит на ноутбуки пожвавився

Технології&Авто
634
Аналітична компанія TrendForce вивчила стан справ на світовому ринку ноутбуків і зазначила там підйом вище очікуваного.
Найбільшим продавцем мобільних ПК залишається HP.
Згідно підрахункам експертів, в третьому кварталі 2015 випуск лептопів в глобальному масштабі склав 43,17 млн одиниць, що на 11,1% більше показника тримісячної давності. Фахівці кажуть, що вони очікували менш сильне зростання, проте прогнозований показник вони не уточнили. У порівнянні від року до року обсяг світового ринку ноутбуків скоротився на 5,7%.
У TrendForce пророкують збереження високої активності виробників у заключній чверті нинішнього року. У спробі стимулювати попит вендори випустять нові моделі під керуванням ОС Windows 10 і знизять ціни, в результаті чого ринок як мінімум не впаде в четвертому кварталі, впевнені аналітики.
У липні-вересні 2015 HP зберегла статус найбільшого виробника ноутбуків, записавши в актив ринкову частку в розмірі 20,8%. HP і йде слідом Lenovo збільшили відвантаження портативних комп’ютерів більш ніж на 10% в квартальному численні. Частка Lenovo – 19,7%.
У трійку лідерів все так само входить Dell (14,2%), яка завдяки сильному попиту в Китаї та Північній Америці змогла наростити продажі ноутбуків в канал на 18,3%.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас