Закриття доріг для вантажівок «уб'є» частину економіки країни, - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Закриття доріг для вантажівок «уб'є» частину економіки країни, - експерт

Казна та Політика
847
Рішення Кабінету Міністрів щодо введення заборони на проїзд дорогами місцевого значення вантажівкам вагою більше 24 тонни не є достатньо продуманим кроком. Адже, поки ці норми тільки на папері. Таку думку висловив екс-заступник Міністра інфраструктури Олександр Кава, передає КК з посиланням на «Голос Столиці».
Зокрема, за словами експерта, такий крок хоч і сприятиме більшій схоронності дорожнього покриття, але зруйнує частину економіки.
Крім того, пан Кава зазначив, що не всі порти мають вихід до дорогами державного значення.
«Це трохи врятує наші дороги, але це вб’є частину нашої економіки. З боку Мінінфраструктури ми, як завжди, бачимо не до кінця продуманий крок. Адже водій не завжди може бачити, по дорозі якого значення їде. Наприклад, навіть не всі порти мають виходи до доріг державного значення, деякі мають виходи тільки до доріг місцевого значення. Ця норма залишиться на папері. Якщо контроль буде налагоджений, то частину вантажу буде переведено на залізничні перевезення », – сказав експерт.
Крім того, регіональні служби автомобільних доріг найближчим часом повинні оприлюднити інформацію про нові обмеження на офіційних сайтах і встановити відповідні дорожні знаки.
Нагадаємо, уряд ввів обмеження на рух автомобільними дорогами загального користування місцевого значення для вантажівок фактичною масою понад 24 тонн (або більше 7 тонн на вісь).
«Зараз почнуть діяти жорсткі правила, для ефективного контролю ми суттєво збільшуємо штрафні санкції за порушення, будуємо мережу з 200 пунктів автоматичного контролю ваги авто «на ходу», а також закуповуємо 100 мобільних вагових комплексів. З 2016 року на дорогах запрацює нова транспортна інспекція, яка буде використовувати сучасні засоби відеофіксації і контролю ваги «на ходу» й таким чином забезпечить чітке дотримання вагових норм, і збереже наші дороги від руйнування. Тільки після цього можна буде починати вкладати кошти в їх ремонт », – повідомив Директор департаменту стратегічного розвитку автомобільних доріг та автотранспорту Роман Хміль.
За матеріалами:
Україна Комунальна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас