НБУ не бачить підстав для значних курсових коливань, - Гонтарєва — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ не бачить підстав для значних курсових коливань, - Гонтарєва

Казна та Політика
760
Глава Національного банку Валерія Гонтарєва провела зустріч з керівниками найбільших банків, де заявила, що підстав для більш значних курсових коливань, які були протягом останніх місяців, Нацбанк не бачить.
“Ще раз підкреслюю, що ми дотримуємося гнучкого курсоутворення. Але підстав для більш значних курсових коливань, ніж протягом останніх місяців, ми не бачимо”, – зазначила Валерія Гонтарєва.
До того ж вона додала, що перед місцевими виборами на валютному ринку спостерігалася якась нервозність.
“Минулого тижня ми двічі оголошували про проведення інтервенції на міжбанківському ринку, однак жодної заявки від уповноважених банків на купівлю валюти не було отримано. 30 жовтня і 2 листопада ми вийшли на міжбанківський ринок з аукціонами, під час яких продали 67, 5 млн доларів”, – сказала глава правління НБУ Валерія Гонтарєва.
Вона зазначила, що у Національного банку є відповідний інструментарій і міжнародні резерви для зняття безпідставної напруженості на валютному ринку.
Більше того, глава Національного банку заявила, що найближчим часом в Україні очікується візит місії МВФ.
“Національний банк підтримує податкову реформу, запропоновану Міністерством фінансів. На нашу думку, саме ця податкова реформа дає можливість розробити більш збалансований бюджет на наступний рік і продовжити співпрацю з МВФ”, – заявила Валерія Гонтарєва.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас