Стало відомо, в яких банках спостерігався найбільший відтік депозитів населення в третьому кварталі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стало відомо, в яких банках спостерігався найбільший відтік депозитів населення в третьому кварталі

Кредит&Депозит
9939
Найбільший відтік депозитів населення в третьому кварталі поточного року відчули Сбербанк Росії, Альфа-Банк і ПУМБ – за валютними вкладами, а Райффайзен Банк Аваль, Промінвестбанк і Укрсоцбанк – за гривневими.
Про це пише Finbalance.
За підсумками третього кварталу обсяг валютних депозитів населення серед банків з першої групи класифікації Національного банку України (НБУ) істотно у відносному вимірі (частка портфеля) скоротився в Сбербанку Росії (13,3%), Альфа-банку (-7,6%) і ПУМБ (-6,4%). В абсолютному ж вираженні (сума) – в Ощадбанку (-60,1 млн дол.), Приватбанку (-35,6 млн дол.) та Укрексімбанку (-34,9 млн дол.).
Якщо розглядати гривневі вклади фізосіб, то найбільше відповідний портфель “схуд” і у відносному, і в абсолютному вимірі у Райффайзен Банку Аваль (-542,6 млн грн, або -6,2%), Промінвестбанку (-183,1 млн грн, або -5,1%) і Укрсоцбанку / Unicredit Bank (-245,1 млн грн, або -4,7%).
Динаміка депозитних портфелів у банків з II групи класифікації НБУ наведена нижче в таблицях.
До таблиці не включено дані Родоводу Банку, Сітібанку і ІНГ Банку, оскільки в них дуже малі депозитні портфелі фізосіб, а їх динаміка, відповідно, не показова на тлі інших учасників ринку.
За матеріалами:
Finbalance
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас