Недоторканність з депутатів може бути знята тільки частково, - міністр юстиції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Недоторканність з депутатів може бути знята тільки частково, - міністр юстиції

Казна та Політика
330
Одним з ключових критеріїв для безвізового режиму є зняття недоторканності з суддів і народних депутатів, проте наразі в Україні не можна повністю знімати недоторканність з депутатів.
“В країні, в якій не є повністю реформованими суд і прокуратура, парламент не зможе говорити опозиційні речі президенту. Депутат, що немає гарантованого захисту своїх поглядів є маріонеткою. Треба зробити обмежену відповідальність”, — зазначив П.Петренко.
За словами міністра юстиції, недоторканність з депутатів повинна зніматися лише у випадку вчинення кримінальних злочинів, а політична позиція повинна бути повністю захищена.
Нагадаємо, 2 листопада Президент України Петро Порошенко закликав народних депутатів розглянути та підтримати законопроекти, які Україна зобов’язана прийняти щодо отримання безвізового режиму з ЄС. Про це він заявив під час зустрічі з керівниками політичних фракцій, які входять до складу Коаліції у Верховній Раді України.
Глава держави нагадав, що з 13 обов’язкових законопроектів Верховна Рада прийняла 4 і зауважив, що 9 листопада оціночна місія Євросоюзу має зробити свій звіт щодо виконання Україною своїх зобов’язань в рамках Плану дій щодо лібералізації візового режиму з ЄС.
Президент також поінформував голів фракцій про заплановану на завтра телефонну розмову з Президентом Європейської Комісії Жан-Клодом Юнкером щодо законопроектів по безвізовому режиму, антикорупційній прокуратурі та графіків виконання Україною своїх зобов’язань в цих питаннях.
П.Порошенко також закликав народних депутатів підтримати його законодавчу ініціативу щодо незастосування застави для злочинців, які пов’язані з корупційними діями, “щоб суди не мали можливості відпускати під заставу корупціонерів, хабарників і злочинців”.
Президент звернув увагу на резонансні кримінальні розслідування і повідомив, що вимагатиме, щоб усі вони відбувалися максимально прозоро.
В зустрічі також взяли участь Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман та Прем’єр-Міністр України Арсеній Яценюк.
Нагадаємо, Перший заступник голови Верховної Ради України Андрій Парубій на брифінгу повідомив, що парламент розгляне пакет законопроектів, спрямованих на лібералізацію візового режиму з ЄС, 5 листопада.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас