Facebook змінює правило справжнього імені під тиском громадськості — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Facebook змінює правило справжнього імені під тиском громадськості

Технології&Авто
1461
Днями компанія Facebook зробила довгоочікувану для багатьох заяву – вирішила змінити часто критиковане правило реального імені, згідно з яким користувачі соцмережі зобов’язані при реєстрації вказувати свої справжні ім’я та прізвище замість псевдоніма.
У минулому це положення неодноразово критикувалося різними інтернет-спільнотами та організаціями. Останні в один голос заявили, що інтернет-тролі використовують дану «міру забезпечення безпеки» як ідеальну зброю для переслідування.
Зміни в цьому напрямку не що інше, як відповідь Facebook на відкритий лист, написаний правозахисними і громадськими організаціями, у тому числі EFF і ACLU.
Отже, Facebook вносить дві основні зміни. По-перше, соцмережа тепер дозволяє користувачам додавати додатковий контекст і пояснення до обраного ними імені при підтвердженні облікового запису. За словами віце-президента з розвитку Facebook Алекса Шульца, це дозволить членам команди Community Operations дивитися на всю ситуацію ширше і краще розуміти причини, за якими люди приховують своє справжнє ім’я. Ну і по-друге, Facebook також вимагає від користувачів, які скаржаться на інших за використання відмінних імен, постачати свої скарги додатковими подробицями та інформацією.
Компанія Facebook розраховує, що цього додаткового заходу буде достатньо, щоб відбити у деяких користувачів бажання позначати акаунти інших користувачів, як підроблені без вагомих на те підстав. Крім того, Facebook вносить зміни в саму процедуру підтвердження дійсності імені – ніякої необхідності в документах, що засвідчують особу більше немає, а також гарантує більш справедливий і прозорий процес апелювання для користувачів заблокованих акаунтів.
Крім цих змін більше ніяких планів повністю усунути це спірне положення з політики користування соцмережею у Facebook немає. Шульц пояснює, що використовуючи свої справжні імена в інтернеті, користувачі більш обдумано і відповідально підходять до спілкування в соцмережі. Зміни наберуть чинності вже в грудні.
За матеріалами:
Engadget
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас