Bosch розробляє систему для попередження наїзду авто на пішохода — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Bosch розробляє систему для попередження наїзду авто на пішохода

Технології&Авто
176
Bosch повідомила про розробку системи попередження наїзду автомобілем на пішохода.
Однією з найбільш поширених причин дорожньо-транспортних пригод є раптова поява пішохода на дорозі перед рухомим транспортним засобом, коли у водія практично не залишається часу для маневру, щоб уникнути зіткнення.
Нова технологія Bosch призначена для того, щоб зменшити число подібних інцидентів. Її розробкою займаються в науково-дослідному центрі Bosch в Реннінгене (Німеччина). Система не повністю автономна і буде втручатися в процес водіння лише у випадку, коли дії водія недостатньо професійні для запобігання аварії. Відповідно до досліджень компанії, система дозволить уникнути ДТП в 60% випадків можливого зіткнення.
Для випробувань системи команда вчених Bosch створила дослідницький транспортний засіб, центральним елементом якого є стереовідеокамера Bosch, які вже використовувана в серійних моделях. За допомогою камери, що відстежує рух знаходяться попереду машин і пішоходів, а також програмного забезпечення, що визначає можливу траєкторію їх руху з урахуванням напрямку і швидкості, виявляється потенційна небезпека зіткнення і прораховуються оптимальні варіанти маневру.
Що примітно, система буде бездіяльною, поки датчик не зафіксують зміну швидкості руху і кута повороту у зв’язку з проведенням водієм маневру по ухиленню від зіткнення з пішоходом. Система визначає, чи достатньо дій водія задля унеможливлення зіткнення. Якщо ні, що миттєво включається гальмування, а також проводиться маневр у бік, де немає руху транспорту і пішоходів.
Як вважають учені, ця система попередження ДТП за участю пішоходів буде готова для використання в серійних автомобілях на початку 2018 року.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас