10 найбагатших українців збідніли за рік і лише Порошенко розбагатів, - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

10 найбагатших українців збідніли за рік і лише Порошенко розбагатів, - ЗМІ

Казна та Політика
8021
Статки представників першої десятки найбагатших людей України значно скоротилися, однак це не стосується президента Петра Порошенка, який став багатшим.
Про це свідчить рейтинг топ-100 найбагатших українців журналу “Новое время”.
Згідно з дослідженням, статки Порошенка за рік зросли на 20% до 979 мільйонів доларів, що дозволило йому піднятися з 9 на 6 місце. Це відбулося завдяки активному розвитку його кондитерського бізнесу, який, незважаючи на кризу, активно розвивається.
Найбагатший українець Рінат Ахметов поки що зберігає лідерську позицію, однак його статки за рік скоротилися вдвоє до 4,5 мільярда доларів. Його партнер Вадим Новинський, багатство якого у 2014 році оцінювалося у 1,8 мільярда доларів, зараз має лиш 709 мільйонів.
Видання відзначає, що загалом можна виділити три напрямки, представники яких збагатіли – фармацевтика, продукти харчування і причетність до управління державою.
Загалом у рейтингу перебувають 96 мужчин і лише чотири жінки. Автори дослідження зазначили, що на загальну суму майна всіх ста найбагатших українців можна купити лише 4% акцій компанії Apple.
Перша десятка рейтингу виглядає так:
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас