Ринок смартфонів переживає найсильніший з 2009 року спад — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ринок смартфонів переживає найсильніший з 2009 року спад

Технології&Авто
852
За даними звіту аналітичної компанії Strategy Analytics, обсяги глобальних поставок смартфонів у третьому кварталі поточного року зросли на 10% до 354,2 мільйона одиниць в порівнянні з третім кварталом минулого року.
Динаміка позитивна, але якщо брати до уваги дані за минулі квартали, то цифри здаються вже не такими вражаючими.
Більше того, зростання поставок смартфонів за третій квартал нинішнього року виявилося найслабшим за останні шість років. Основною причиною зменшення темпів зростання дослідницька компанія називає перенасиченість ринків США, Європи і Китаю подібною продукцією.
Іншими словами, користувачі з зазначених регіонів вже обзавелися смартфонами і не готові розлучатися з ними після першого року користування.
Незважаючи на сповільнення темпів зростання, компанія Samsung завершила третій квартал нинішнього року з хорошими показниками. Вперше з першого кварталу 2014 року південнокорейський виробник може відрапортувати про зростання поставок, що пояснює більше надходження фінансових коштів, ніж раніше очікувалося.
Відвантаження Samsung зросли на 6% в нинішньому році, що в кількісному вираженні становить 83,8 мільйона пристроїв. Таких результатів компанії вдалося досягти, зокрема, завдяки зниженню цін на нові моделі смартфонів, включаючи Galaxy S6, а також випуску апаратів середнього цінового діапазону на ринках, що розвиваються.
В глобальному плані Apple продовжує відставати від Samsung, але купертинівці в даний момент займають майже 14% ринку, що на 1,5% більше від показника минулого року.
За матеріалами:
Engadget
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас