РФ змінює порядок перебування українців на її території — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

РФ змінює порядок перебування українців на її території

Казна та Політика
3028
До 30 листопада поточного року українці, які перебувають на території РФ більше 90 днів і не мають дозвільних документів на перебування в Росії, повинні оформити їх у міграційній службі або покинути територію країни.
Про це повідомляється на офіційному сайті МЗС України.
«Починаючи з 1 листопада 2015 року, всі громадяни України, які вже перебувають на території РФ більше 90 днів і не мають оформлених у встановленому порядку дозвільних документів на продовження цього строку, повинні до 30 листопада 2015 року звернутися до підрозділу ФМС РФ для визначення статусу свого перебування в Російській Федерації і отримати відповідні дозвільні документи (патент, дозвіл на працевлаштування, посвідка на проживання і т.і.) або покинути територію РФ», – йдеться в повідомленні.
Виняток з цього порядку перебування зроблено тільки для українських громадян, які в масовому порядку прибули в РФ з південно-східних областей України, щодо яких триває застосування пільгового міграційного режиму.
Згідно із законодавством РФ з 1 січня 2014 року встановлено дозволений термін тимчасового перебування в Росії для іноземців, які в’їхали в безвізовому порядку, в тому числі для громадян України – до 90 днів протягом 180 днів.
З липня 2014 по 1 серпня 2015 для громадян України діяв тимчасовий пільговий міграційний режим, згідно з якими дозволялося перебувати на території РФ безвиїзно без отримання відповідних дозвільних документів більше зазначеного вище терміну.
З 1 грудня 2015 до громадян України, які порушили або мають намір порушити надалі після в’їзду дозволений термін перебування на території РФ (90 днів протягом 180 днів) і не оформили дозвільні документи, застосовуватимуться заходи адміністративного характеру, у тому числі встановлення заборони в’їзду в РФ.
За матеріалами:
Forbes.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас