Які моделі електрокарів через декілька років будуть дуже популярними в нашій країні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Які моделі електрокарів через декілька років будуть дуже популярними в нашій країні

Технології&Авто
5390
Через різке подорожчання пального деякі українці почали пересідати в електромобілі. Для нашої країни це поки нововведення, однак електромобілі з’явилися на українському ринку вже давно.
Крім того, імпорт електрокарів звільнено від деяких податків, завдяки чому автомобілістам вдасться заощадити пристойну суму.
Електрокари – один з найпопулярніших транспортних засобів у західних країнах. Кілька років тому європейці оцінили електромобілі, і в минулому році у всьому світі було продано близько 750 тисяч електрокарів.
Однак найбільшою популярністю цей вид транспорту користується у Сполучених Штатах. Китайцям і японцям теж сподобались такі авто, a в Європі лідерами з продажу електрокарів поки залишаються Норвегія, Франція і Нідерланди.
Починаючи з 2010 року і закінчуючи 2014 роком, в Україні продали всього лише 200 електромобілів, проте в поточному році продажі почали рости, a в деяких містах навіть з’явилися заправні станції для електрокарів.
Втім, ситуація на автомобільному ринку, за прогнозами експертів, у наступному році почне змінюватися. Якщо будуть скасовані деякі податки, a бензин і скраплений газ продовжать дорожчати, тисячі українців пересядуть в електрокари.
Зараз багато громадян відмовилися від власного транспорту, і він “іржавіє” в гаражах, однак не виключено, що після появи різних моделей електрокарів на автомобільному ринку автомобілісти позбудуться звичайних машин на користь авто з гібридними й електричними двигунами.
Розвиток електротранспорту в Україні є дуже актуальним, і питання, що стосуються використання таких авто, неодноразово порушувалися в парламенті. Експлуатація електромобілів обходиться набагато дешевше, ніж використання звичайного транспорту, – приблизно в десять разів.
Велику роль відіграє й екологічна складова. Електромобілі – найбільш безпечний і екологічний вид транспорту. Ще одна хороша новина для автомобілістів, які мешкають у приватних будинках – в Україні почали виготовляти спеціальні зарядні станції, які можна встановлювати на своїх ділянках. Це обійдеться ще дешевше, ніж заправка на станціях.
Нагадаємо, у травні цього року Верховна Рада прийняла законопроект про звільнення електромобілів від акцизу на ввезення і ПДВ, і тепер такий вид транспорту буде дешевшим на двадцять відсотків. Експерти навіть склали список моделей електрокарів, які через пару років будуть дуже популярними в нашій країні.
Очікується, що українці пересядуть на електромобілі марок Форд, Рено, БМВ, Тойота, Вольт, Міцубісі, Тесла і Ніссан. Найдешевші – електромобілі Ніссан (від 20 тисяч доларів) і Рено (від 25 тисяч доларів). Для найощадливіших пропонують моделі 2013 і 2014 роки, які коштуватимуть на кілька тисяч дешевше.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас