В "Укрзалізниці" повідомили, за якої умови пасажирські перевезення в Україні беззбиткові — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В "Укрзалізниці" повідомили, за якої умови пасажирські перевезення в Україні беззбиткові

Казна та Політика
2990
Пасажирські поїзди “Укрзалізниці” є беззбитковими, за умови нормального рівня компенсацій з боку держави на перевезення пасажирів пільгових категорій, заявив керівник залізничного відомства Олександр Завгородній.
“Всі бізнеси на залізниці прибуткові, проблема полягає в тому, що, приміром, за три роки загальний обсяг недофінансування по компенсації пільгових перевезень пасажирів склав 1,3 млрд грн. В цьому році місцеві бюджети компенсували всього 22,6%”, — зазначив Завгородній.
Кажучи про нічні поїзди, Завгородній висловився за їх збереження в обмеженій кількості.
Зокрема, за його словами, “Укрзалізниця” сьогодні проводить аналіз роботи нічних поїздів і готує відповідну програму їх роботи в подальшому.
Він також повідомив, що до 1 вересня 2016 року “Укрзалізниці” доведеться виключити з парку близько 350 пасажирських вагонів, у зв’язку з їх серйозною зношеністю. Близько 175 пасажирських вагонів планується піддати ремонту для продовження експлуатації.
При цьому він нагадав про плани впровадження 16 міжрегіональних поїздів. Районні держадміністрації та Міністерства освіти і науки в першому півріччі 2015 року заборгували залізницям України в цілому 260,6 млн грн за пільгові перевезення громадян — це 75% від суми наданих послуг. За цей період залізниці України у приміському і дальньому сполученні перевезли пасажирів пільгових категорій на суму понад 348,6 млн грн.
Зокрема, пільговиків, за яких мусять розрахуватися місцеві держадміністрації, було перевезено на суму 220,9 млн грн, студентів і учнів професійно-технічних навчальних закладів, за яких заборгувало МОН, — 100,9 млн грн, дітей від 6 до 14 років — на суму 26,9 млн грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас