Нацбанк погодив придбання акцій двох банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк погодив придбання акцій двох банків

Фондовий ринок
2356
Національний банк України погодив придбання істотної участі акціонерам трьох банків.
Про це йдеться в рішеннях Комітету з питань нагляду та регулювання діяльності банків, нагляду платіжних систем, повідомляє прес-служба регулятора.
“Узгоджено придбання прямого істотної участі у розмірі 24,5277% у ВАТ” Перший інвестиційний банк “Михайлу Спектору. У на початку 2015 року учасник банку були 17 юридичних та 17 фізичних осіб. Інший власник істотної участі Олександр Клещук володіє 48% акцій банку”, – йдеться в повідомленні.
Як наголошується, в ПАТ “КомІнвестБанк” погоджено придбання істотної участі Володимиру Гісему та Мирославу Гісему, які незалежно від формального володіння мають можливість вирішального впливу на управління та діяльність банку.
Станом на 1 січня 2015 84,12% акцій банку належать ОП “Ужгородський коньячний завод”, ще 15,88% – ТОВЛАТУЖ” (акціонери – Володимир Гісем та Надія Білінець).
“Сім’я Суркісів у складі Ігоря Суркіса, Марини Суркіс, Григорія та Світлани Суркіс отримали погодження на придбання істотної участі в ПАТ” А-Банк “. До початку 2015 року учасниками банку були 12 юридичних та 1 фізична особа, без власників істотної участі”, – повідомляє регулятор.
Крім того, Національний банк завершив перевірку майнового стану власника “Крісталбанка” – Марини Ленінг – і прийшов до висновку, що структура власності банку прозора.
У НБУ нагадали, що ці чотири банки належали до тих, чий процес легалізації структури власності знаходиться у вирішальній стадії.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас