Гонтарєва пояснила, чому в НБУ немає професорів з Гарварда — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гонтарєва пояснила, чому в НБУ немає професорів з Гарварда

Казна та Політика
1757
Повноваження попереднього складу ради Національного банку України закінчилися 10 вересня. У новому складі хочуть бачити найкращих макроекономістів світового рівня. Якби не вимоги закону про НБУ, то в складі ради обов’язково були б професора Гарварда, як мінімум.
Про це заявила голова регулятора Валерія Гонтарєва.
“Це повинні бути фахівці з широкий кругозором, глибоким розумінням економічних процесів в теорії і їх кореляції з процесами в реальній економіці. Нам потрібні ті, з ким можна вести професійний діалог, від кого можна було б отримати професійну і обгрунтовану критику, спрямовану на пошук оптимальних рішень”, – зазначила чиновник.
За її словами, в законі про НБУ є ряд вимог до кандидатів, які “нас стримують”.
“Приміром, всі члени ради повинні бути громадянами України, вони не можуть бути главами або заступниками підприємств і навіть центрів наукових досліджень, не можна залучати до ради партнерів провідних світових аудиторських або юридичних компаній. Кандидат навіть не може очолювати громадські організації. Якби не ці вимоги, то у нас би раді НБУ обов’язково були б професора Гарварда, як мінімум”, – пояснила Гонтарєва.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас