Гривня в безпеці: Українцям більше ні за що купувати долари — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гривня в безпеці: Українцям більше ні за що купувати долари

Валюта
16358
На сьогоднішній день ні в економіці, ні в населення не залишилося ресурсів для подальшого знецінення гривні. Таку думку висловив екс-заступник голови Національного банку України Сергій Яременко.
“В економіці, а тим більше у населення, немає ресурсів, щоб займатися розгойдуванням або подальшою девальвацією гривні”, – сказав він.
На його думку, недавнє невелике знецінення гривні має дві причини.
“По-перше, зменшилася активність на аграрному ринку. По-друге, це поведінка Нацбанку напередодні приїзду технічної місії МВФ – ми не повинні показувати, що ми працюємо на зміцнення гривні, а відпускаємо її у вільне плавання. У позиції переддефолтного стану неетично показувати зміцнення гривні “, – пояснив Яременко.
Як розповів економіст, сьогодні Національний банк України реагує “одномоментні фактори” і проявляє “хаотичну поведінку”.
“Коли вже неможливо не утримувати якийсь економічний сегмент, наприклад, газовий сектор, Нацбанк змушений рефінансувати економіку, зливати гроші. Природно, це позначається на курсі. Злякавшись курсу, НБУ знову затискає грошову масу”, – пояснив експерт.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас