Життя - не цукор: Українці перейшли на дешеві солодощі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Життя - не цукор: Українці перейшли на дешеві солодощі

Особисті фінанси
3452
Через подорожчання продуктів харчування на 47% українці зменшили споживання кондитерських виробів.
Про це йдеться в повідомленні Українського аграрного клубу.
Як зазначається, у зв’язку з цим українці перерозподіляють свої споживчі кошики й економлять на продуктах харчування, купуючи лише необхідні і доступні товари. У тому числі зменшується і споживання кондитерських виробів, що призвело до скорочення їх виробництва.
Так, більш істотно впало загальне виробництво тортів: за 9 місяців в 2015 році було виготовлено 10,6 тис. тонн, що на 31% менше, ніж за аналогічний період минулого року.
“Якщо в 2014 році виробництво тортів становило в середньому 0,5 кг на одну людину, то до кінця 2015 року ця цифра зменшиться на третину”, – йдеться в повідомленні.
Серед причин, які призвели до такого скорочення, споживачі вказують на високі ціни. Сьогодні кілограм торта в магазинах коштує від 100 гривень, а за класичний “Київський торт” треба віддати близько 200 гривень.
Виробництво солодких продуктів теж скоротилося: здобних виробів виготовили 47,3 тис. тонн (- 21%), солодкого печива і вафель – 180,7 тис. тонн (- 19%), пряників – 26,5 тис. тонн (- 26%), шоколаду в брикетах або плитках вагою до 2 кг – 120,1 тис. тонн (-27%).
Водночас зросли обсяги виробництва солодощів дешевого цінового сегменту: кондитерські вироби без какао додали 4% (139,5 тис. тонн), а виробництво пирогів, пиріжків та пончиків зросло вдвічі – до 16,9 тис. тонн (+ 129%).
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас