Труханов здобув перемогу на виборах мера Одеси, Саакашвілі не згоден — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Труханов здобув перемогу на виборах мера Одеси, Саакашвілі не згоден

Казна та Політика
2460
Районні виборчі комісії опрацювали всі протоколи дільничних комісій і повідомили результати в міськвиборчком Одеси, повідомляє прес-служба Одеської міської ради.
Згідно з підрахунком 100% протоколів, за чинного міського голову Геннадія Труханова проголосували 51,93% виборців. Його основний конкурент, кандидат від БПП “Солідарність” і заступник одеського губернатора Михайла Саакашвілі Саша Боровик посів друге місце, отримавши вдвічі менше голосів.
Міська виборча комісія вже прийняла протоколи Малиновського та Суворовського виборчкомів, прийом протоколів з Київського і Приморського районів очікується пізніше.
Офіційні результати виборів, можливо, будуть оголошені вже сьогодні.
Михайло Саакашвілі і Саша Боровик заявляють про фальсифікації на місцевих виборах на користь діючого мера. Штаб Боровика вже звернувся до прокуратури із заявою про порушення виборчого законодавства дільничними комісіям.
Міжнародні спостерігачі також відзначили факти порушень на місцевих виборах в Одесі.
Нагадаємо, 25 жовтня в Україні відбулися місцеві вибори, явка на яких склала 46,62 відсотків. Комітет виборців України зафіксував понад 1500 порушень виборчого законодавства, більшість з яких, тим не менше не здатні вплинути на результати.
Після закриття виборчих дільниць були опубліковані результати екзит-полу, проведеного “Савік Шустер студією”, згідно з яким Геннадій Труханов і Саша Боровик отримали 47,6% і 30,8% голосів виборців відповідно. Згідно з екзит-полами Комітету виборців України і “ОПОРА”, перемогу в першому турі отримав Геннадій Труханов.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас