Рада може повернути контроль над ДП, яким керує Фірташ, 10 листопада — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада може повернути контроль над ДП, яким керує Фірташ, 10 листопада

Казна та Політика
466
Верховна Рада України від 10 листопада розгляне 15 законопроектів, у тому числі і спрямований на повернення під контроль держави держкомпаній, якими фактично управляє бізнесмен Дмитро Фірташ.
Про це в ході наради з підготовки проведення в Раді Дня розвитку економіки та дерегуляції заявив глава Мінекономрозвитку Айварас Абромавічус.
“Такий підхід нам дозволить сформувати порядок денний з 15 законопроектів”, – повідомив Абромавічус.
За його словами, ці законопроекти можна розділити на п’ять блоків: антимонопольне законодавство, інвестиції, управління державною власністю, реформа державного контролю та подальше скорочення дозвільної документації.
Абромавічус зазначив, що необхідно законодавчо закріпити публічність і відкритість всіх рішень Антимонопольного комітету, провести зміни в управлінні індустріальними парками, передбачити ліквідацію рейдерських схем, поліпшити систему корпоративного управління держкомпаніями.
“Один із законопроектів спрямований на впровадження міжнародних стандартів у держкомпанії, в їхнє управління, створює наглядові ради, створює інститут незалежних директорів, ініціює ведення незалежного аудиту в держкомпанії, який ми вже затвердили на рівні Кабміну”, – підкреслив міністр.
Крім того, 10 листопада депутати повинні розглянути питання приватизації. За словами Абромавічуса, на порядку денному також буде законопроект про повернення контролю над державними підприємствами, які фактично знаходяться в управлінні бізнесмена Дмитра Фірташа.
“І остання ініціатива Павла Різаненка (члена комітету Ради з питань фінансової політики та банківської діяльності, – ред.), у разі ухвалення якої держава може повернути контроль над низкою своїх підприємств, які зараз де-факто перебувають під керуванням одного олігарха, тимчасово розташувався в Відні “, – додав глава МЕРТ.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас