Кабмін пропонує Раді уповноважити уряд встановлювати плату за адмінпослуги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін пропонує Раді уповноважити уряд встановлювати плату за адмінпослуги

Казна та Політика
158
Кабінет Міністрів України пропонує Верховній Раді уповноважити уряд встановлювати розмір плати (адміністративний збір) за надання державної послуги. Відповідний проект закону №3319 “Про перелік адміністративних послуг” був зареєстрований у парламенті 12 жовтня 2015 р.
Зокрема документом пропонується затвердити перелік адміністративних послуг, який визначений у додатку до законопроекту. Так, Кабмін пропонує ВР затвердити перелік з 563 адміністративних послуг.
Уряд також пропонує парламентаріям встановити заборону на вимогу від суб’єктів звернення отримання адмінпослуг, не передбачених законами і не внесених до переліку, затвердженого цим законопроектом.
Також законом пропонується внести зміни до закону “Про адміністративні послуги”, якими передбачити: поширення його дії на придбання прав на конкурсній основі і прав щодо об’єктів, обмежених у цивільному обороті, і доповнити зазначений закон новим пунктом щодо непоширення його дії на консульські дії, які вчиняються органами дипломатичної служби; повноваження уряду встановлювати розмір плати (адміністративний збір) за надання адмінпослуги.
“Враховуючи те, що документи дозвільного характеру відносяться до адміністративних послуг, передбачається включити їх в проект закону. У зв’язку з цим проектом закону передбачається визнати Закон України” Про Перелік документів дозвільного характеру у сфері господарської діяльності “, – йдеться в законопроекті.
Нагадаємо, раніше Айварас Абромавічус заявив, що уряд підтримав законопроект Міністерства економічного розвитку торгівлі про скорочення адміністративних послуг. Адмінпослуги будуть скорочені з 3 тис. до 570.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас