Проект податкової реформи передбачає стягування податку 25 тис. грн з авто дорожче 1 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Проект податкової реформи передбачає стягування податку 25 тис. грн з авто дорожче 1 млн грн

Казна та Політика
1583
Погоджений Національною радою реформ при президенті України законопроект про податкову реформу передбачає заміну транспортного податку в розмірі 25 тис. грн з автомобілів об’ємом двигуна понад 3 тис. куб см на оподаткування авто вартістю понад 1 млн грн не старше п’яти років.
При цьому ставка податку, що стягується залишається колишньою – 25 тис. грн.
У той же час, згідно з проектом, об’єкт оподаткування визначається середньо ринковою вартістю автомобіля з урахуванням марки, моделі, року випуску, типу і об’єму циліндрів двигуна, типу коробки передач і пробігу авто (що в даний час не враховується).
Справляння податку буде призупинено у випадку крадіжки автомобіля (на період до повернення власнику). Інформація про середньоринковій вартості авто, як і раніше, буде розміщуватися на сайті Міністерства економрозвитку і торгівлі.
Як повідомлялося з посиланням на голову парламентського комітету з питань податкової та митної політики Ніну Южаніну, робоча група з напрацювання єдиної концепції податкової реформи, створена на початку вересня після розгляду цього питання на Нацраді реформ, завершила роботу і вносить законопроект до Верховної Ради.
У поширеній в серпні презентації податкової реформи Міністерство фінансів також запропонувало трансформувати податок на автомобілі об’ємом двигуна понад 3000 куб. см в податок на авто сегментів “преміум” і “люкс”, середня ринкова вартість яких перевищує 1 млн грн.
Податковий кодекс України в поточному році доповнено новим транспортним податком на розкішні авто у розмірі 25 тис. грн на рік, який стягується з автомобілів з двигунами більше 3 л і не старше п’яти років. Експерти відзначали, що таким чином під оподаткування потрапляють і автомобілі, які не відносяться до розкішних, тоді як багато авто преміум-сегмента мають двигуни менш 3 л.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас