Проект податкової реформи передбачає підвищення акцизів на алкоголь на 15%, на сигарети - на 20% протягом 3 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Проект податкової реформи передбачає підвищення акцизів на алкоголь на 15%, на сигарети - на 20% протягом 3 років

Казна та Політика
1310
Погоджений Національною радою реформ при президенті України законопроект про податкову реформу передбачає поступове підвищення протягом трьох років ставок акцизного податку на алкогольні та тютюнові вироби.
Згідно з проектом податкової реформи, в 2016, 2017 і 2018 рр. буде здійснена індексація ставок на алкоголь на 15%, на тютюн – на 20%.
Крім того, передбачена система електронного адміністрування реалізації палива, яка включає введення акцизної накладної як обов’язкового електронного документа, який буде складатися при здійсненні всіх операцій з реалізації палива на внутрішньому ринку.
Планується також зробити неможливою реалізацію на АЗС неврахованих обсягів палива, з яких не сплачено акцизний податок, а також змінити одиницю виміру палива з кілограмів на літри, наведені до температури 15 °, для яких встановлені ставки акцизного податку.
Перелік підакцизного палива планується розширити рядом додаткових товарних позицій, що використовуються для змішування і отримання готових видів палива без сплати акцизного податку.
Як повідомлялося, Міністерство фінансів пропонує в 2016 році підвищити акциз на сигарети на 40% з метою приведення їх до європейського рівня.
Український центр контролю над тютюном прогнозує подорожчання середньої ціни пачки сигарет на 3 грн у разі підвищення акцизу на тютюнові вироби на 40%. За його даними, в даний час мінімальна ставка акцизу в країнах ЄС – EUR90/1 тис. шт. Після підвищення акцизу на 40% в 2016 році Україна досягне рівня EUR17/1 тис. шт. за існуючим курсом.
Мінфін також пропонує щорічне зростання ставки податку на тютюн з 2017-2020 рр. на 7%.
Як вважають в центрі, такий показник не зможе забезпечити гармонізацію акцизів на тютюн з країнами ЄС навіть у довгостроковій перспективі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас