У Абромавічуса чекають зняття валютних обмежень вже в середу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Абромавічуса чекають зняття валютних обмежень вже в середу

Валюта
3560
Національний банк України (НБУ) планує вже в середу, 21 жовтня, реалізувати черговий пакет заходів з лібералізації регулювання валютного ринку. Про це повідомила перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Юлія Ковалів.
«Чекаємо ще в середу Нацбанк з послабленням валютного регулювання», – написала вона.
Як повідомлялося, НБУ постановою №581 від 3 вересня продовжив дію антикризових заходів, введених в 2014-2015 рр., ще на три місяці – до 4 грудня 2015 року. Зокрема, зберігаються вимоги обов’язкового продажу 75% валютної виручки та її повернення в Україну у 90-денний термін, добові ліміти на продаж в одні руки інвалюти в 3 тис. грн і на видачу готівкових коштів у нацвалюті через каси та банкомати в 300 тис. грн. При цьому гранична сума видачі валютних вкладів в іноземній валюті на добу одному клієнту збільшена з еквівалента 15 тис. грн до еквівалента 20 тис. грн. Дещо пом’якшено заборону банкам купувати валюту за дорученням клієнтів-резидентів (крім фізичних осіб), які мають на рахунках в банку понад $ 25 тис. В еквіваленті: регулятор дозволив не враховувати залишки коштів на їх рахунках у валюті третіх групи класифікатора. Крім того, скасовано вимоги про обов’язкове подання в пакеті документів для покупки / переказу інвалюти довідки з Державної фіскальної служби про відсутність податкової заборгованості, а також дозволено уповноваженим банкам знімати з контролю експортні операції клієнтів на суму до $ 500 тис., Якщо вони надали документальне підтвердження про припинення зобов’язань шляхом зарахування зустрічних вимог у валютах, що не підлягають обов’язковому продажу.
НБУ на цьому тижні планує затвердити черговий пакет заходів з лібералізації регулювання валютного ринку, який, швидше за все, будуть включати зниження нормативу обов’язкового продажу валютної виручки, а також зняття заборони на репатріацію дивідендів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас