Авант-Банк отримав право власності на офіс Lauffer Group за борги в 183 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Авант-Банк отримав право власності на офіс Lauffer Group за борги в 183 млн грн

Кредит&Депозит
694
ПАТ “Авант-Банк” (Київ) отримав право власності на офіс групи компаній Lauffer Group Олександра Лещинського у зв’язку з несплатою заборгованості однієї з її дочірніх компаній на 183 млн грн.
Згідно з повідомленням на сайті банку, він отримав право власності на належав компанії Лещинського об’єкт площею 11,2 га за адресою вул. Зрошувальна, 5, у Києві.
Нерухомість перейшла у власність банку внаслідок невиконання ТОВ “ТК” Урожай “і його поручителем ТОВ” Централізована енергопостачальна компанія “умов іпотечного договору – відмовою сплатити борг у сумі 183 млн грн.
“У п’ятницю, 16 жовтня представники банку, приватної охоронної компанії та виконавчої служби у супроводі виконавчого директора ТОВ” Централізована енергопостачальна компанія “зайшли в будівлю заводоуправління, де пред’явили всі необхідні документи, що засвідчують права власності на об’єкт”, – зазначено в прес-релізі банку .
За інформацією прес-служби Авант-Банку, ТОВ “ТК” Урожай “у липні 2010 року оформило кредит в Кредитпромбанку 126 млн грн. Згодом права вимоги до позичальника перейшли до Дельта Банку. У лютому 2015 права вимоги були передані в заставу в Авант- Банку. Після визнання Дельта Банку неплатоспроможним, Авант-Банк отримав всі права та обов’язки кредитора за кредитними та іпотечними договорами ТОВ “ТК” Урожай “, укладеним з попереднім кредитором.
Авант-Банк зазначає, що неодноразово звертався до ТОВ “ТК” Урожай “і до поручителя з вимогою покрити заборгованість за кредитом, яка станом на лютий 2015 склала 126 млн грн боргу по тілу кредиту і більше 57 млн грн – за відсотками.
Згідно з даними Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, кінцевим бенефіціаром ТОВ “ТК” Урожай “і ТОВ” Централізована енергопостачальна компанія “є Олександр Лещинський.
Як повідомлялося, Lauffer – одна з найбільших українських бізнес-груп в галузі переробки сільськогосподарської продукції та виробництва продуктів харчування, працює в Україні 14 років і включає близько 100 підприємств, що спеціалізуються на виготовленні борошна, хлібобулочних виробів, масложирової, консервної продукції і інш. Оборот групи за 2013 рік – $ 415 млн. Засновником і власником компанії є Олександр Лещинський.
Авант-Банк заснований в 2009 році. Його єдиним акціонером на 8 березня 2015 року, опосередковано через ТОВ “Стабіл холдинг” (Київ), був Ігор Завацький.
Згідно з даними Нацбанку України, на 1 липня 2015 року з розміром загальних активів (3,252 млрд грн) фінустанова займала 39-е місце серед 127 діючих банків.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас