Литовські залізничники подарували Україні тепловоз — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Литовські залізничники подарували Україні тепловоз

Казна та Політика
1182
Голова “Укрзалізниці” під час візиту до Вільнюса підписав договір, згідно з яким «Литовські залізниці” передадуть у дарунок Україні магістральний тепловоз 2М62К-1163. Локомотив буде використовуватися на Львівській залізниці.
Передача тепловоза відбулася відповідно до Протоколу про технічну допомогу Україні, який 28 серпня 2015 підписали Міністерство транспорту і комунікацій Литви та Міністерство інфраструктури України.
Генеральний директор “Литовських залізниць” Стасис Дайлідкі зазначив: “Нам приємно підтримати українських залізничників у непростий час, враховуючи обмеженість технічних ресурсів. Передача тепловоза зміцнить міжнародне співробітництво у сфері транспорту”.
Перед передачею Україні тепловоз 2М62К-1163 був модернізований за рахунок установки потужного дизеля. Крім того, литовці подарували і запасні частини до локомотива. Його транспортування в Україну відбудеться в найближчі дні.
Також, Олександр Завгородній взяв участь у відкритті ділянки з європейською шириною колії від Каунаса до кордону з Польщею в рамках проекту Rail Baltica.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас