26-річна глава Одеської митниці розповіла про плани на новій посаді — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

26-річна глава Одеської митниці розповіла про плани на новій посаді

Казна та Політика
3197
26-річна Юлія Марушевська, яка очолить Одеську митницю, заявила, що це призначення є «політичним і передбачає прийняття конкретних рішень, які у принципі не вимагають освіти в цьому напрямі». Про це Марушевська заявила в інтерв’ю Радіо Свобода.
«Я цілком усвідомлюю, що гуманітарна освіта – це не технічна, не економічна… Ми відразу, від завтра починаємо аналіз кадрових питань та підготовку нових конкурсів, нових призначень. І будемо керуватися такими прозорими стандартами й запрошувати людей-професіоналів, які зможуть на цих посадах у новій зоні митного контролю чесно виконувати свою роботу», – заявила Марушевська.
«Також буде конкурс і на мою посаду, тому що я для себе ставлю терміни, – це 4 місяці, за які я хочу (і вся наша команда хоче) створити прозору зону митного контролю та вплинути на зміни в системі», – додала вона.
Також Марушевська додала, що «заходить» на посаду «з командою професіоналів, фактично з, можливо, найкращими професіоналами у світі, які мають вже досвід реформування митниць не в одній країні».
Вона зазначила, що конкурс, на якому має бути обрано, зокрема, керівника митниці, «ще навіть не оголосили».
«Буде власне нами проведено конкурс на абсолютно різні посади: на ті нові позиції, які відкриються в митному терміналі новому, і на ті посади, де в нас виникнуть проблеми з корупційними чиновниками, і так само на посаду керівника митниці. Але це все буде зроблено упродовж наступних чотирьох місяців, зараз ще не оголошено цих конкурсів. Це завдання, така, скажімо, мета, яку ми ставимо перед собою на наступні чотири місяці», – заявила вона.
Говорячи про свою освіту, Марушевська зазначила: «Моя базова освіта – Київський університет імені Тараса Шевченка, інститут філології».
«Крім того, я проходила стажування за кордоном. Я була слухачем Літньої школи Гарвардського університету з гуманітарного профілю й у Стенфордському університеті я була запрошеним студентом-дослідником у Міжнародному інституті Freeman Spogli на кафедрі демократії та верховенства права, де вивчала процес реформування пострадянських країн, як їх перетворювати на сучасні країни», – повідомила заступник голови ОДА.
Як відомо, 16 жовтня президент Петро Порошенко оголосив заступника губернатора Одеської області Юлію Марушевську керівником одеської митниці.
За його словами, Марушевська очолить митницю вже з 19 жовтня.
За матеріалами:
Радіо Свобода
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас