Кабмін пропонує Раді повернути поліграфкомбінат "Україна" Мінфіну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін пропонує Раді повернути поліграфкомбінат "Україна" Мінфіну

Казна та Політика
268
Кабінет Міністрів пропонує Верховній Раді повернути державне підприємство “Поліграфічний комбінат “Україна” зі сфери управління Національного банку в сферу управління Міністерства фінансів. Про це йдеться в законопроекті №3317, зареєстрованому в Раді 12 жовтня.
Передбачається, що виготовлення цінних паперів (або їх бланки) виготовляються лише на державних підприємствах, які входять до сфери управління Мінфіну.
Згідно з пояснювальною запискою, метою законопроекту є позбавлення НБУ функцій, які йому не властиві, зокрема контроль за виготовленням бланків цінних паперів і бланків документів, що вимагають використання спеціальних елементів захисту, а також контроль за обігом документів, що підтверджують громадянство України.
Зазначається, що на даний момент до сфери управління Мінфіну входить держпідприємство “Київська офсетна фабрика”, яка спеціалізується на виготовленні бланків цінних паперів, документів суворої звітності і має ліцензію на їх виготовлення, але чинне законодавство не дозволяє підприємству здійснювати зазначений вид господарської діяльності.
Таким чином, виникла необхідність визначення єдиного державного органу, який матиме повноваження з управління державними підприємствами, які виготовляють цю продукцію.
Відповідні зміни пропонується внести до Господарського кодексу та законів “Про Національний банк України”, “Про здійснення державних закупівель”, “Про адміністративні послуги”, “Про єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус”.
Як повідомляло агентство, 21 серпня 2013 року Кабмін передав цілісний майновий комплекс поліграфкомбінату “Україна” від Мінфіну НБУ.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас