ДФС розірвала договір про реструктуризацію боргу «Укрнафти» і подає до суду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДФС розірвала договір про реструктуризацію боргу «Укрнафти» і подає до суду

Казна та Політика
577
Голова Державної фіскальної служби Роман Насіров заявляє, що ДФС розірвала договір про реструктуризацію боргу ПАТ «Укрнафта» і буде домагатиметься рішення про списання грошей з рахунків компанії і про продаж заставного майна через суд.
«Укрнафта» з 2014 року не платила податки. У серпні ми домовилися про виплату податкового боргу в розстрочку. У серпні компанія почала обслуговувати цю реструктуризацію: заплатила в серпні, але не закрила повністю вересень … Прийшов новий CЕО і попросив паузу для ухвалення рішення. У нас немає законодавчих підстав для таких пауз. Є підписаний з компанією договір про реструктуризацію. Компанія не виконала його умов – договір був розірваний на початку місяця », – сказав Насіров в інтерв’ю «Економічній правді ».
При цьому він зазначив, що «завдяки угоді про реструктуризацію, компанія, так чи інакше, заплатила майже 2 млрд грн податкового боргу та передала у податкову заставу майно на суму понад 9,5 млрд грн».
Насіров також повідомив, що минулого тижня він обговорював питання погашення заборгованості з нещодавно призначеним главою компанії Марком Роллінзом. «Очікую, що на цьому тижні вони оцінять свої можливості по грошовому потоку і знову звернуться до нас з пропозицією про погашення свого податкового боргу. Він становить 9,5 млрд грн », – уточнив глава ДФС.
На питання, чи буде укладено нову угоду з «Укрнафтою» про реструктуризацію, Насіров не дав чіткої відповіді, однак, повідомив, що ДФС буде домагатися стягнення боргу у суді.
«Ми розірвали угоду і ми подаємо до суду. Початок судового процесу очікується протягом двох місяців », – сказав Насіров, додавши, що зараз вирішується питання про сплату 150 млн грн судового збору.
У суді ДФС буде домагатися рішення про списання грошей з рахунків «Укрнафти», а потім почне реалізацію заставного майна, зазначив Насіров.
У серпні ДФС дозволила «Укрнафті» реструктуризувати заборгованість в розмірі близько 9 млрд грн на 5 місяців під 36% річних.
Марк Роллінз на першій своїй конференції на посаді голови «Укрнафти» в кінці вересня пообіцяв, що компанія розрахується з усіма боргами з державою до кінця року. Проте наступного дня він письмово звернувся до уряду з проханням відстрочити вирішення питання із заборгованістю на 30 днів.
У той же час 9 жовтня «Укрнафта» повністю розрахувалася з держбюджетом по дивідендах за 2014 р виплативши понад 600 млн гривень.
Як повідомляє Oilnews, згідно з довідкою СБУ, «Укрнафта» до кінця року повинна виплатити в бюджет понад 14 млрд грн боргів по податках, ренті і дивідендах, у той час як на рахунках компанії всього 4,4 млрд.
НАК «Нафтогаз України» належить 50% + 1 акція «Укрнафти», групі компаній «Приват» – близько 42% акцій.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас