Реструктуризувати борги Києва поки не вдалося - Яресько — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Реструктуризувати борги Києва поки не вдалося - Яресько

Казна та Політика
1213
Переговори з реструктуризації муніципальних банків Києва, які увійшли в периметр реструктуризації державного боргу, ведуться, проте поки домовленості про умови боргової операції немає. Про це заявила міністр фінансів України Наталія Яресько.
“По Києву переговори ведуться, домовленостей поки немає. Але ми вітаємо рішення із призупинення платежів, і ми сподіваємося, що кредитори прийдуть і зрозуміють, що потрібна реструктуризація по Києву”, – сказала вона.
Нагадаємо, 8 жовтня Київська міська рада вирішила ввести з 6 листопада тимчасове припинення платежів за двома випусками єврооблігацій. Рішення Київради схвалив Мінфін.
В даний час в обігу перебувають єврооблігації Києва на $ 250 млн з терміном обігу до 6 листопада 2015 року та на $ 300 млн з терміном обігу до 11 липня 2016 року. Київрада схвалила їх реструктуризацію в березні 2015 року.
9 жовтня міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings знизило кредитний рейтинг Києва в національній валюті до загальнодержавного рівня “обмежений дефолт” (RD) на тлі процесу реструктуризації муніципальних бондів і, як наслідок, оголошення мораторію за борговими виплатами.
При цьому в агентстві відзначили, що рейтинг буде переглянутий у міру відновлення кредитоспроможності емітента.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас