Нацбанк повторно відбере компанії, яким передасть на обслуговування свою будівлю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк повторно відбере компанії, яким передасть на обслуговування свою будівлю

Казна та Політика
1073
Тендер на комплексне обслуговування об’єктів нерухомого майна НБУ буде проведено повторно в жовтні. Про це повідомили в прес-службі регулятора.
“Тендер з проведення державних закупівель був проведений Національним банком України на умовах та в порядку, визначеному чинним законодавством України. Результати тендеру були оголошені 1 жовтня — у день розкриття пропозицій, згідно з яким не був визнаний переможець, оскільки пакети документів не відповідали встановленим вимогам законодавства. Тому тендер буде проведено повторно”, — розповіли в прес-службі.
Для недопущення помилок при підготовці нових тендерних пропозицій фахівці Національного банку України пояснили учасникам тендеру про недоліки в оформленні та надали протоколи з зауваженнями поданих пакетів документів.
В тендері взяли участь лише чотири компанії, хоча в ознайомлювальних зустрічах з Нацбанком брали участь 6 компаній: ТОВ “Імпел Гріффін Груп”, ТОВ “Чистий світ фасиліком”, ТОВ “Компас ФМ”, ТОВ “Окин фасиліті юа”, GLD INVEST GROUP і FRB Facility Management. За підсумками двох ознайомчих зустрічей дві компанії (GLD INVEST GROUP і FRB Facility Management) відмовилися від участі, тому що не мали достатнього рівня технічних потужностей та досвіду роботи з такими об’єктами. ТОВ “Окин фасиліті юа” та ТОВ “Компас ФМ” не встигли подати вчасно заявки на участь у торгах.
Дві інші компанії — ТОВБУДСТАР ГРУП” і ТОВ “Інвайт” — не були присутні на спеціальних зустрічах, проте подали заявки на участь з початком тендеру.
Таким чином, всього було отримано чотири заявки на участь у тендері від ТОВБУДСТАР ГРУП”, ТОВ “Імпел Гріффін Груп”, ТОВ “Інвайт” і ТОВ “Чистий світ фасиліком”.
Нагадаємо, обслуговування всіх територіальних управлінь (крім тих, які розташовані в Криму і зоні АТО) і адміністративних будівель центрального апарату НБУ передаються на аутсорсинг. Рішення пов’язане з бажанням регулятора оптимізувати витрати.
“Всього на забезпечення життєзабезпечення будівель НБУ (без урахування витрат на електроенергію, опалення і т. д.) в 2014 було витрачено понад 60 млн грн. З урахуванням збільшення рівня цін в 2015 році, ці витрати без оптимізації можуть зрости на 15-20%”, — йдеться в повідомленні прес-служби.
Зокрема, компанія, яка виграє тендер, повинна буде провести складне профілактичне обслуговування інженерних систем будівель і споруд, серед яких архітектурні пам’ятники, обслуговування господарства Національного банку (ліфти, системи кондиціонування, вентиляція, опалення і пожежна безпека).
На аутсорсинг також будуть віддані дезінфекція, дезінсекція, дератизація, локалізація аварій; електротехнічні роботи; сантехнічні роботи; вивіз сміття, снігу, послуги з утилізації; щоденне прибирання приміщень, зовнішнє прибирання, миття вікон та фасадів, благоустрій територій, догляд за рослинами, озеленення, проведення поточного ремонту.
У Нацбанку підкреслюють, що передача на аутсорсинг фасиліті менеджменту дозволить Національному банку сконцентруватися виключно на профільних функціях.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас