Нардеп попросив перевірити рітейлерів на контрабандні iPhone, щоб поповнити бюджет — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нардеп попросив перевірити рітейлерів на контрабандні iPhone, щоб поповнити бюджет

Казна та Політика
371
“Звертаюся до керівників фіскальної служби, я вас прошу: повірте всі магазини, всі інтернет-магазини, вони всі знаходяться на центральних вулицях українських міст, зайдіть туди і запитайте, звідки у них всіх айфони і інші смартфони. Це буде конкретний крок для наповнення бюджету держави і боротьби з контрабандою і корупцією “, – заявив Олександр Данченко, нардеп фракції “Самопоміч” на брифінгу в п’ятницю в Києві.
За його словами, на українському ринку телефони iPhone 6S і iPhone 6S + з’явилися 10 вересня – на наступний день після офіційної презентації.
При цьому Україна не входить до списку країн, де офіційно стартували продажі смартфонів.
“Ці моделі можна було купити у всіх мережах в Україні, у всіх магазинах. Протягом місяця, за попередніми оцінками, було продано близько 11 000 на території України на 300-400 млн грн. Всі ці айфони потрапили в Україну неофіційно, і таким чином держава не отримала 80 млн грн ПДВ й інших митних зборів “, – стверджує депутат.
Він також нагадав, що влітку цього року парламент не проголосував за законопроект №1888, який би перешкоджав контрабанді мобільних телефонів. За словами Данченко, ті, хто не підтримав даний законопроект, “кришують цю контрабанду”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас