ОПЗ зацікавилися 13 покупців, радником з приватизації буде швейцарський UBS — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ОПЗ зацікавилися 13 покупців, радником з приватизації буде швейцарський UBS

Казна та Політика
328
ПАТ “Одеський припортовий завод” (ОПЗ) і Фонд держмайна (ФДМ) із застосуванням конкурсних процедур відібрали радником для приватизації підприємства, котрою вже зацікавилися 13 покупців, швейцарський банк UBS, повідомив голова ФДМ Ігор Білоус.
“Буквально сьогодні ми оголосимо про вибір інвестиційного банку на ОПЗ. Це буде UBS – провідний інвестиційний банк в світі”, – сказав він, виступаючи у Верховній Раді в п’ятницю.
“Радника, якого відібрали, відібрало саме підприємство. Держава не платить ні копійки за цього радника. Це все буде відображено в умовах продажу цього об’єкта. І всі ці кошти покриє покупець”, – уточнив глава Фонду.
За його словами, з 13 зацікавилися в ОПЗ покупців 11 – іноземні компанії.
І.Білоус підкреслив, що і в подальшому всі радники для приватизації великих об’єктів групи “В” і “Г” будуть відбиратися виключно на прозорих конкурсах з числа інвестиційних банків.
Як повідомлялося, уряд України неодноразово заявляв, що має намір відновити велику приватизацію з продажу на конкурсі 99,5% акцій ОПЗ. І.Білоус заявляв, що стартова ціна складе не менше $500 млн, директор підприємства оцінював його в $600-620 млн, а прем’єр Арсеній Яценюк підвищив оцінку до $ 1 млрд.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас