Асоціація "IT-Україна" висловлюється за поетапне підвищення ставки єдиного податку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Асоціація "IT-Україна" висловлюється за поетапне підвищення ставки єдиного податку

Казна та Політика
2401
Асоціація “IT-Україна”, що об’єднує понад 30 компаній – розробників ПЗ, вважає, що підвищення ставки єдиного податку для СПД має відбуватися поетапно і до 2020 року зрости з 4% до 10%, повідомив глава фінансово-правового комітету асоціації Дмитро Овчаренко на зустрічі з журналістами в середу.
Зокрема, за його словами, IT-галузь розуміє важливість підвищення податкових ставок для економіки країни і не виступає категорично проти цього, проте вважає, що таке підвищення має відбуватися поетапно. Зокрема, в асоціації вважають, що до 2020 року ставка може бути збільшена до 10% з 4%, що діють зараз.
В асоціації відзначили, що з усіх існуючих проектів податкової реформи проект, розроблений головою профільного парламентського комітету з питань податкової та митної політики Ніною Южаніною, найбільш точно відображає реалії української економіки і не зупинить розвиток сфери ІТ (інформаційних технологій) в країні. Зокрема, проект передбачає збільшення ставки для третьої групи платників єдиного податку (в яку входять представники галузі – ІФ) з 4% до 6% в 2016 році, до 8% – в 2017 році і до 10% – в 2018 році (всі ставки без сплати ПДВ – ІФ). Крім того, цей документ передбачає скорочення максимального річного обороту з 20 млн грн до 5 млн грн для третьої групи.
В цілому в асоціації вважають, що Україна повинна створювати умови як для приходу в країну іноземних IT-компаній, так і для перешкоджання “витоку мізків” з країни. Так, за даними асоціації, за два останні роки з країни виїхало 5 тис. IT-фахівців.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас