Раді пропонують встановити ставку єдиного соціального внеску на рівні 20%, - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Раді пропонують встановити ставку єдиного соціального внеску на рівні 20%, - ЗМІ

Казна та Політика
977
Комітет Верховної Ради України з питань податкової та митної політики пропонує в рамках проведення податкової реформи встановити ставку єдиного соціального внеску на загальнодержавне обов’язкове пенсійне страхування на рівні 20%, що відповідає пропозиції Міністерства фінансів.
Про це йдеться в презентації комітету, текст якої має УНІАН.
“Пропонується єдина ставка ЄСВ – 20% і скасування максимальної величини бази нарахування ЄСВ, – йдеться в презентаційних матеріалах. – Чинна модель передбачає більш 70 ставок від 33,2% до 49,7% для 52 класів професійного ризику виробництва. При цьому середньозважена ставка – 41%, а максимальна величина бази – 17 розмірів прожиткового мінімуму “.
При цьому передбачається скасування справляння ЄСВ із зарплати працівника і самостійне встановлення ставки ЄСВ для самозайнятих громадян. “Також пропонується зараховувати ЄСВ з доходів вище 17 мінімальних зарплат на персоніфікований рахунок фізособи в “Ощабанку” з виплатою при настанні пенсійного віку”, – говориться в презентації комітету.
Раніше Комітет Верховної Ради України з питань податкової та митної політики запропонував в рамках проведення податкової реформи знизити податок на доходи фізичних осіб до 10% з нинішніх ставок в 15% і 20% залежно від обсягів доходів. У той же час Міністерство фінансів виступило за встановлення єдиної ставки ЄСВ та ПДФО в 20% з подальшим скасуванням одного з податкових платежів.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас