Найважливіші цифри і цитати вівторка, 6 жовтня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найважливіші цифри і цитати вівторка, 6 жовтня

649
Найважливіші цифри і цитати вівторка, 6 жовтня:
  • Продажі нових комерційних авто в Україні скоротилися на 40%
  • Ціни на будівельно-монтажні роботи в Україні зросли на 28%
  • Загальна сума державного та гарантованого державою боргу України на 31 серпня 2015 склала 70,562 млрд дол.
  • В Україні з 6 жовтня відкрився доступ до Державного земельного кадастру для всіх громадян
  • Мінекономрозвитку вирішило скоротити штат Держстату на 20% до 2016 року
Експерт Forex Club в Україні Андрій Шевчишин про ситуацію на валютному ринку у жовтні
“Навіть незначні перекоси попиту та пропозиції будуть впливати на зміну ринкових настроїв. Пропозицію валюти на ринку формуватимуть експортери, при цьому для них основний ризик виходить від погіршення зовнішньої кон’юнктури, в разі гальмування глобальної економіки”.
Колишній заступник голови Національного банку України Олександр Савченко про кваліфікацію фахівців МВФ в Україні
“Обговорювати потрібно падіння ВВП, а не те, що Міжнародний валютний фонд укотре не зміг точно спрогнозувати це падіння. Приміром, я торік прогнозував падіння ВВП на 10-12%, інфляцію – 48-50%, в той же час, від МВФ були оцінки 5-6%. Це означає просто, що кваліфікація фахівців, які займаються Україною в МВФ, ще не достатньо адекватна. І її треба підвищувати”.
Заступник голови Нацбанку України Олег Чурій про рівноважний курс на валютному ринку
“Ринок себе регулює абсолютно самостійно … Гривня девальвує – компанії знімають заявки, гривня зростає – заявки виконуються, а експортери знижують обсяги продажу валюти. У підсумку гривня коливається в досить широкому діапазоні 21-23 UAH/USD. Так що ринок вийшов на середній рівноважний курс 22 UAH/USD”.
Національний банк України про виведення з ринка ЮСБ Банку
“Ми завжди відкриті до діалогу з банками. Будь у Union Standard Bank фінансові проблеми – розроблялася б програма фінансового оздоровлення. Непрозора структура власності? Йшов діалог щодо приведення її у відповідність до законодавства. Але на шахрайські операції ми закривати очі не будемо. Банк виведений з ринку”.
Прес-секретар віце-президента Європейської комісії з питань Енергетичного союзу Анна-Кайса Ітконен про поставки газа в Україні в зимовий період
“Президент Олланд сказав, що ми обговорили газові домовленості, було гарантовано, що угода буде підписана, а потім буде виконано. Нам дійсно нема чого додати. Вони (українська і російська сторони) не підписали контракт, вони її парафували. Зараз залишається урядам продовжити необхідний процес”.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас