Роботів навчають кооперуватися для подолання складних ділянок місцевості (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Роботів навчають кооперуватися для подолання складних ділянок місцевості (відео)

Технології&Авто
356
Незважаючи на те, що чотириногі роботи Boston Dynamics вже впевнено почувають себе на пересіченій місцевості, все ще існує багато складних ділянок шляху, які можуть виявитися їм не по зубах.
За допомогою камер і сенсорів такі роботи вміють оцінювати обстановку і знаходити оптимальний маршрут, проте в розрахунок приймаються тільки ті перешкоди, які знаходяться в безпосередній видимості робота.
Для того, щоб роботи потім не потрапили в глухий кут у ETH Zurich Autonomous Systems Lab працюють над кооперацією між ходячими і літаючими роботами. Невеликий повітряний дрон виконує роль розвідника і створює тривимірну карту навколишньої місцевості з рівнями висоти.
Отримана карта передається крокуючому роботу, який аналізує перепади висот і знаходить оптимальний маршрут на карті. Після цього робот пересувається по оптимальній траєкторії, але додатково використовує власні сенсори для того, щоб виявляти нові можливі перешкоди (які спеціально створюються в тестах).
Можна уявити, що зі зростанням ємності батарей кооперація між роботами буде тільки вдосконалюватися і літаючий робот зможе допомагати своєму наземному колезі відновити рівновагу або перевернутися, а в деяких випадках, можливо, і подолати невисоку перешкоду, що без додаткової допомоги чотириногому роботові було б не під силу .
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас