Безпілотна вантажівка Mercedes-Benz проїхала по дорозі загального користування (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Безпілотна вантажівка Mercedes-Benz проїхала по дорозі загального користування (відео)

Технології&Авто
972
Німецький автовиробник Daimler оголосив про тестування самокерованої вантажівки в реальних дорожніх умовах. Велика машина з автопілотом проїхалася по автобану A8 на півдні Німеччини.
Вантажний автомобіль Mercedes-Benz Actros, оснащений системою автоматичного управління Highway Pilot, здійснив пробний заїзд довжиною 14 км. На місці водія сидів член правління Daimler Вольфганг Бернхард (Wolfgang Bernhard), а пасажиром праворуч був Вінфрід Кречман (Winfried Kretschmann), прем’єр-міністр землі Баден-Вюртемберг, де відбувалися випробування. Незважаючи на присутність людей в кабіні більшу частину шляху безпілотна фура проїхала самостійно.
Вольфганг Бернхард назвав випробування безпілотної вантажівки на дорозі загального користування «проривом у нову транспортну епоху» і «ще одним важливим кроком на шляху до ринкової зрілості автономних вантажних автомобілів».
Highway Pilot припускає використання численних датчиків, радарів, камер і активних регуляторів швидкості, на основі яких реалізовано автономне водіння. При поганій погоді або відсутності дорожньої розмітки електроніка звуковими та світловими сигналами просить водія взяти керування на себе, а, якщо той не робить це, то машина зупиняється автоматично. До теперішнього часу інтелектуальна система подолала 20 тис.км тестових маршрутів в Німеччині та США, заявили в Daimler.
Відзначимо, що самокерованим автомобілям заборонено їздити німецькими дорогами без присутності людини за кермом. Проведений тестовий заїзд може сприяти перегляду законодавства у цій галузі.
За матеріалами:
AFP
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас