В Україні розсекретили імена власників землі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні розсекретили імена власників землі

Нерухомість
3310
Сьогодні, 6 жовтня, в Україні відкрився доступ до Державного земельного кадастру для всіх громадян. Крім того, запущена онлайн-послуга замовлення виписки про нормативно-грошову оцінку землі.
Розкриття даних відбулося в рамках реформування системи земельних відносин.
Для отримання доступу до реєстру обов’язковою умовою є електронна ідентифікація заявника допомогою або електронного цифрового підпису, або альтернативної схеми ідентифікації за допомогою банківської карти.
Інформація про власників земельних ділянок буде надаватися на основі даних бази Державного реєстру речових прав. Тому у відкритому доступі також буде інформація про те, чи передана ділянка в оренду.
За словами Мартинюка, на сьогоднішній день до реєстру внесено трохи більше 60% всіх земельних ділянок Україна.
Також запрацювала онлайн-послуга замовлення виписки про нормативно-грошову оцінку землі. Отримати таку виписку можна буде, оформивши відповідний запит на сайті відомства. Згідно із законодавством, такий документ надається виключно в паперовому вигляді, тому отримати виписку заявник може в одному з 660 центрів надання адміністративних послуг через 3 дні після реєстрації запиту на сайті.
“Термін надання виписки – три робочих дні … Ми гарантуємо, що людина в цей термін її отримає, а якщо не отримає, то винний у цьому працівник буде нести відповідальність, аж до звільнення”, – глава земельного відомства.
Нагадаємо, в середині серпня Державна служба України з питань геодезії, картографії та кадастру (Держгеокадастр) запустила електронну послугу надання приватним і державним нотаріусам доступу до земельного кадастру.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас