В Україні може залишитися 10 банків, - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні може залишитися 10 банків, - експерт

Кредит&Депозит
8901
Чим раніше буде запущено в Україні маховик банківської системи, тим краще. Національному банку України необхідно прибрати максимальну кількість банків, що мають ознаки нестабільності. Можна в системі залишити всього десять фінустанов, тому що інші залежать від НБУ.
Таку думку висловив інвестиційний банкір Сергій Фурса.
“Нацбанк поступово чистить систему, і це добре. Тому що чим більше банків ми приберемо, тим краще. Насправді скільки” живих “банків? Двадцять – не більше. А взагалі можна залишити десять реально працюючих, бо решта повністю залежать від НБУ. Тому чим більше ми зараз приберемо, тим менше проблем у нас буде в майбутньому “, – зазначив експерт.
Фурса також підкреслив, що впритул зайнятися реформою банківської системи регулятору дозволила в тому числі і реструктуризація держборгів України. “Необтяжених боргами бюджет буде менше тиснути на економіку. Але найголовніше – це національна валюта. Відсутність великих платежів дозволить зменшити тиск на гривню, дозволить наростити резерви (золотовалютні резерви НБУ – прим. Ред.) І взагалі впритул зайнятися реформою банківської системи”, – прогнозує інвестбанкір.
Він зазначив, що макроекономічна стабілізація позитивно позначиться на відновленні економіки країни. “Надмірний тиск на бюджет і економіку в цілому – це завжди негативно. Цього року вдалося домогтися макроекономічної стабілізації: досягли дна, чи не падаємо, а навпаки, почалося відновлення. І це вселяє оптимізм”, – упевнений експерт.
Нагадаємо, за даними НБУ, в третьому кварталі поточного року в порівнянні з попереднім кварталом реальний ВВП України зріс на 1%.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас