"Укртелеком" з жовтня піднімає тарифи за користування міським телефоном — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укртелеком" з жовтня піднімає тарифи за користування міським телефоном

Особисті фінанси
6800
Один з найбільших українських операторів телекомунікацій “Укртелеком” з 1 жовтня 2015 року піднімає абонентську плату за обслуговування домашніх телефонів в середньому на 17,5%, повідомляє прес-служба Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформації.
Згідно з повідомленням, абонентська плата для міських користувачів зросте з нинішніх 39,91 гривні до 46,90 гривні. Для сільських і селищних абонентів – з 31,58 гривні до 37,12 гривні.
Зазначається, що відповідний проект зміни тарифів Нацрегулятор затвердив на засіданні 2 вересня 2015 року.
Нагадаємо, 16 вересня Спеціальна контрольна комісія Верховної Ради з приватизації на чолі з Борисом Філатовим закликала Кабінет міністрів ініціювати процедуру банкрутства “Укртелекому”, що дозволить ввести зовнішнє керівництво в компанію і повернути її в держвласність.
Комісія доручила голові Фонду держмайна Ігорю Білоусу провести службове розслідування щодо дотримання вимог чинного законодавства посадовими особами ФДМУ під час приватизації “Укртелекому”.
Крім того, Комісія запропонувала Кабінету міністрів скасувати своє розпорядження від 12 жовтня 2010 року №1948-р, яким були узгоджені умови проведення конкурсу з продажу пакета акцій ПАТ “Укртелеком”.
Комісія також закликала Державну фіскальну службу провести перевірку фінансової діяльності “Укртелекому” і “ЕСУ”, основного акціонера “Укртелекому”, на предмет законності операцій, які призвели до погіршення економічного стану оператора.
У свою чергу, на засіданні Спецкомісії Білоус повідомив, що повернути “Укртелеком” тому буде складно як у фінансовому, так і в юридичному плані.
Також в інтерв’ю журналу “Фокус” він сказав, що якщо зараз забрати “Укртелеком” і повернути Ахметову гроші, а потім повторно виставити на продаж, то це завдасть державі прямих збитків на десятки мільйонів доларів.
Нагадаємо, “Укртелеком” – найбільший оператор фіксованого зв’язку України. Компанія надає послуги зв’язку понад 7 мільйонів абонентів фіксованої телефонії та послуги швидкісного інтернету для понад 1,6 мільйона клієнтів. Контрольний пакет акцій компанії належить групі українського бізнесмена Ріната Ахметова “Систем Кепітал Менеджмент” (СКМ).
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас