ФГВФО планує в листопаді виставити на продаж всю нерухомість банку "Форум" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФГВФО планує в листопаді виставити на продаж всю нерухомість банку "Форум"

Нерухомість
710
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) планує в листопаді виставити на продаж всю нерухомість, що знаходиться на балансі ліквідованого банку “Форум” (Київ), повідомив директор департаменту впровадження планів регулювання та управління активами неплатоспроможних банків ФГВФО Андрій Шевченко.
“В даний час ми знаходимося на стадії узгодження з Національним банком цього питання. Я думаю, що протягом жовтня місяця ми його узгодимо і зможемо запропонувати ринку всю нерухомість, яка є на балансі банку“Форум”, – сказав він на конференції“Фінансового клубу” на тему “Банківська заставна нерухомість: управління та перспективи” у вівторок.
За його словами, в даний час на балансі тих банків, які вже знаходяться у процедурі ліквідації, знаходиться 1,32 тис. об’єктів нерухомості, оціночна вартість яких становить 2,4 млрд грн.
“Ми вже пробували виходити на ринок з цією нерухомістю, але за результатами можу сказати, що реалізовано нерухомості на 150 млн грн. При чому, з них близько 100 млн грн отримано буквально за останні кілька тижнів. Зокрема, Брокбізнесбанк став активно виставляти всю свою нерухомість на ринок, оскільки отримав відповідне схвалення Нацбанку”, – повідомив А.Шевченко.
При цьому він підкреслив, що наступною досить великою пропозицією на ринку буде нерухомість банку “Форум”.
За словами А.Шевченка, Фонд є держателем великого пакета нерухомості, особливо банківської нерухомості, досить великих портфелів інвестиційної нерухомості, яку банки брали на баланс як покриття за непогашеними у строк кредитах, також є і достатня кількість земельних ділянок. Разом з тим, додав він, більшість нерухомості, яка знаходиться в управлінні фонду або на балансі ліквідаційних банків закладена під кредити рефінансування НБУ.
Процедура погодження з НБУ є досить складною, однак він висловив сподівання, що найближчим часом вона буде зведена до технічного рівня, оскільки в цьому напрямку йде активна робота.
А.Шевченко підкреслив, що основним завданням фонду є не управління, а продаж нерухомості для погашення боргів перед кредиторами, в першу чергу, перед фізичними особами.
Як повідомлялося, Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) планує до кінця 2015 року реалізувати майно 47 неплатоспроможних банків на 2,4 млрд грн.
За даними фонду, станом на 1 вересня 2015 фонд реалізував майно банку на 31375 млн грн, тоді як сума заявлених торгів становила 8,8 млрд грн.
За даними фонду, активи неплатоспроможних банків в управлінні фонду станом на 1 вересня становили 3314млрд грн, з них балансова вартість активів в заставі у НБУ становив 119,6 млрд грн.
Як повідомлялося, Фонд гарантування вкладів фізичних осіб продовжив термін здійснення процедури ліквідації банку “Форум” на рік – до 16 червня 2016 року.
Банк “Форум” заснований в 1994 році. “Смарт-холдинг” восени 2012 року завершив операцію з придбання банку у Commerzbank. Згідно з даними НБУ, на 1 січня 2014 року за розміром загальних активів банк “Форум” займав 24-е місце (10404 млрд грн), серед 180 українських банків.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас