Світ «проїхав» Україну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світ «проїхав» Україну

Казна та Політика
6330
Україна перестала бути темою №1 у світі. Такий висновок можна зробити із заяв політиків на Асамблеї ООН, яка проходить в Нью-Йорку. Якщо ще рік тому міжнародна трибуна фактично зобов’язувала будь-якого світового лідера згадати про війну на Донбасі, то тепер географія «глибокої заклопотаності» перенеслася на Близький Схід і в Африку.
Головна проблема для Заходу – наплив біженців із Сирії, Лівії, Афганістану, Іраку та інших країн, де орудують бойовики ІГІЛ. За масштабами його вже прирівняли до переселення народів під час Другої світової війни.
А порятунок «потопаючого» сусіда, очевидно, тепер багато в чому залежить тільки від самого «потопаючого» – про проблеми України говорили дуже небагато. Навіть глава МЗС РФ Сергій Лавров акцент зробив не на «звірства фашистів», а на «несправедливості санкцій» Заходу.
Для розуміння світового контексту сьогодні Hubs зібрав найважливіші тези лідерів країн, озвучених на 70-му саміті ООН в Нью-Йорку.
Девід Кемерон, Глава уряду Сполученого Королівства (Про Башара Ассада)
«Люди, які порушують міжнародне право, повинні бути його суб’єктами. Він (Ассад – ред.) вбивав своїх людей і став винуватцем конфлікту, який привів до міграційної кризи. Тому він не може бути частиною довгострокової перспективи Сирії».
Ангела Меркель, Канцлер Німеччини (Про біженців)
«Мільйони людей сьогодні змушені переселятися зі своїх країн. І ми повинні працювати над тим, щоб усунути причину, по якій люди змушені тікати або потрапляють у вигнання».
Барак Обама, Президент США (Про військові конфлікти в Африці і на Близькому Сході)
«Це гуманітарна криза. І ми не можемо не звертати уваги на біженців. Ми повинні терміново надати їм усю необхідну допомогу. І ті країни, які можуть зробити більше для біженців, зобов’язані створити для них всі умови, оскільки їхні діти нічим не відрізняються від наших».
Франсуа Олланд, Президент Франції (Про конфлікт в Сирії)
«Франція готова обговорювати сирійський конфлікт з усіма зацікавленими сторонами. Але центром проблеми ми бачимо президента Башара Ассада. Він повинен піти у відставку».
Сергій Лавров, Глава МЗС РФ (Про санкції Заходу)
«Досягненню цілей сталого розвитку прямо суперечить практика введення односторонніх заходів примусу у порушення Статуту ООН. Подібні обмежувальні дії підривають ринкові принципи в галузі торгівлі, фінансів, технологій та інвестицій, а тому повинні бути припинені».
Даля Грібаускайте, Президент Литви (Про біженців та Україні)
«Біженці – ця проблема, яка повинна вирішуватися глобально, а не тільки в Євросоюзі. Всі країни світу повинні допомагати людям, що рятуються від війни. Ми також не повинні забувати і про безперервну загрозу, з якою стикається Україна».
Олександр Лукашенко, Президент Білорусі (Про війну в Україні)
«Якщо не зупинимо кровопролиття в Європі, братовбивчу бойню, припустимо ескалацію цього конфлікту, «спекотно» буде всьому цивілізованому світу. Зробити ще один крок до глобального конфлікту, а можливо, до нової світової війни, вже в центрі цивілізованого і просунутого свіу ».
Віталій Єрмаков
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас