Голова Комісії з цінних паперів хоче скоротити число бірж — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова Комісії з цінних паперів хоче скоротити число бірж

Фондовий ринок
149
Голова Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку Тимур Хромаєв розповів про реформу ринку цінних паперів на Odessa Financial Forum.
“Ми повинні повернути вкладників (у цінні папери, – ред.). Це капіталомісткий процес, і ми повинні захистити його і захистити. Комісія, умовно кажучи, повинна бути силовим відомством, відомством, яке захищає права інвесторів – і великих, і малих ( перед малими ми взагалі в боргу). Потрібна повна інтеграція у світовий ринок, ми зараз технологічно відстаємо. Ми не вважаємо, що для цього треба повернутися в 2007 рік, в “золотий вік” фінансового ринку України. Тоді ми просто “розігнали “Запорожець” , але більше він їхати не може “, – описав ситуацію Хромаєв.
Нацкомісія вже подала в Раду закон про підвищення інституційної спроможності регулятора ринку цінних паперів.
“У першу чергу (цим законопроектом розширюються можливості, – ред.) щодо проведення розслідування. Також там закладені заходи щодо підвищення самостійності – ми готові збирати гроші з ринку, не повинен фондовий ринок фінансуватися державою. Також треба зменшити кількість бірж, які зараз не дають ніякої додаткової вартості, а служать тільки для укладання угод поза ринком. Це страшні має наслідки: наша сировина недооцінена, ми не є частиною світового ціноутворення. Те ж стосується і капіталу. Капітал повинен оцінюватися чесно “, – пояснив Хромаєв.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас