Очікується ажіотаж: Яценюк закликає населення оформляти субсидії до початку опалювального сезону — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Очікується ажіотаж: Яценюк закликає населення оформляти субсидії до початку опалювального сезону

Особисті фінанси
1265
Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк очікує ажіотаж у зв’язку з оформленням субсидій перед опалювальним сезоном і закликає населення оформляти субсидії до його початку.
“Звертаюся до громадян, щоб вони отримали субсидію … Вже сьогодні 2,7 млн домогосподарств, а це – близько 9 млн громадян країни, отримали субсидії. Ми очікуємо, що додатково ще близько 2 млн громадян звернуться (за отриманням субсидій – ред.) “, – сказав А.Яценюк, виступаючи в п’ятницю з трибуни Верховної Ради в ході слухань щодо тарифоутворення.
“Я розумію, що найбільший наплив людей почнеться саме перед опалювальним сезоном, будуть черги. Тому прошу всіх громадян з цієї високої трибуни: зараз, прохання оформити субсидію”, – закликав він.
А.Яценюк нагадав, що система оформлення субсидій в даний час максимально спрощена, а в бюджеті на 2015 рік на субсидії передбачено 24,5 млрд грн. У наступному році ця цифра складе 43 млрд грн.
Пояснюючи формування субсидій, він сказав: “Якщо середньостатистичне українське домогосподарство на місяць використовує більше, ніж в середньому 10% на оплату житлово-комунальних послуг, то все, що перевищує ці 10%, покриває держава”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас