Американська компанія купила український стартап за $150 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американська компанія купила український стартап за $150 млн

Фондовий ринок
5779
Засновники популярного мобільного застосування Snapchat для обміну повідомленнями купили одеський стартап Looksery
Сума угоди склала близько $150 млн.
Відзначається, що вся команда розробки українського додатки з Одеси переїде в США.
Окремий додаток Looksery зник з AppStore, ставши частиною додатка Snapchat – якщо під час запису відеодзвінка тапнуть по зображенню свого обличчя, на екрані з’являться знайомі фільтри від Looksery.
Looksery – це програма для мобільних пристроїв, яка дозволяє в реальному часі змінювати власне обличчя так, щоб красиво виглядати на фото і навіть під час відеочату. За допомогою програми можна схуднути, погладшати, вирівняти колір шкіри і усунути її дефекти, змінити що завгодно – від кольору очей до форми черепа, накласти на обличчя анімацію мультяшного героя або героя фільму жахів.
Але заробляв проект в основному не на додатку, а на ліцензуванні своєї технології. Хоча додаток був успішним: 3 млн закачувань iOS-версії через кілька місяців після запуску.
Після вдалої кампанії на Kickstarter торік про українську команду написали багато популярних ЗМІ: TechCrunch, Forbes, VentureBeat, CNN. Це допомогло залучити західних клієнтів: технологія Looksery зацікавила операторів колл-центрів, косметичні компанії, кіностудії.
Завдяки тому, що швидко вдалося знайти клієнтів на західних ринках, команда дуже швидко вийшла на прибутковість, генеруючи небачені для українського стартапу $ 1 млн обороту на місяць.
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас